Leeftijdscontrole

Om de website van Wijnhandel Vles te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.
Bent u 18 jaar of ouder?

Over ons

What's in a name

Hoe noem je een wijnhandel als de oprichter Pierre Vles heet?

Na lange brainstorm sessies waren wij er uit: Wijnhandel Vles!

Met een tweetalige opvoeding (Frans – Nederlands), een bovenmatige belangstelling voor de zintuigen en die van de mond en de neus (eten & drinken) in het bijzonder, economische vakken en talen op het eindexamen en een goed ontwikkeld gevoel voor gastvrijheid lag een opleiding aan de hotelschool nogal voor de hand.

Een keukenstage in de Belgische Ardennen in een klassiek restaurant bood de mogelijkheid om elke avond bodempjes luxe uitgerijpte Bordeaux en Bourgogne wijnen te proeven.

Een volgende stage in Bordeaux maakte het mogelijk om regelmatig de jongste jaargang bij top producenten zo van het vat te proeven. En niet zomaar een jaargang, het betrof voornamelijk de legendarische jaargang 1982.

Om de lessen drankenkennis op de hotelschool aan te vullen werd het SVH Wijncertificaat behaald. Later aangevuld met het WSET niveau 2 & 3.

Na commerciële banen in de uitzendbranche, bij een gespecialiseerde importeur van Italiaanse wijnen en een internationaal opererende wijnagent werd het tijd om in 1993 zelf iets op te zetten.

Wijnhandel Vles in de huidige vorm is voortgekomen uit de groothandel/wijnimport Vles & Co. De moderne eigentijdse restaurants kwamen in de jaren ’90 van de vorige eeuw als paddenstoelen uit de grond. Wij mochten ons trotse leverancier noemen van een groot deel van de nieuwe trendy restaurants. Vaak laagdrempelig en met een zeer aantrekkelijke verhouding prijs/kwaliteit.

De verkoop van smakelijke en aantrekkelijk geprijsde wijnen op wijnkaarten in de restaurants lokte hier en daar spontane vraag uit van particulieren. Wij zijn deze ‘fanclub’ altijd met plezier van dienst geweest.

Deze laatste activiteit is in 2009 door Pierre Vles onder de naam Wijnhandel Vles zelfstandig voortgezet.

 

 

 

 

Specialiteiten

Van oudsher is Wijnhandel Vles gespecialiseerd in Mediterrane wijnen uit Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje, aangevuld met wijnen uit o.a. Duitsland, Nederland en Oostenrijk.

Zwak voor ondergewaardeerde wijnen

Wijnhandel Vles heeft een uitgesproken zwak voor ondergewaardeerde wijnen. Wijnen die zich kunnen meten met ‘het echte spul’, maar door hun bescheiden herkomstbenaming ten onrechte worden weggezet als ‘kan nooit wat zijn’. Laat u zich dus niet misleiden door een eenvoudige herkomstbenaming als Vin de France (voorheen Vin de Table) of IGP (voorheen Vin de Pays).

Favoriete vakantiestreek

Door een samenloop van omstandigheden wordt onze favoriete vakantiestreek de Dordogne in het Zuidwesten van Frankrijk nogal eens bezocht. Geen wonder dat er extra belangstelling is voor minder bekende sub-districten van Bergerac zoals Montravel, waar de betere wijnen zich vaak kunnen meten met kostbare witte en rode Bordeaux wijnen.

Toegevoegde waarde

Wijnen van duurzame, milieuvriendelijke, biologische en biologisch dynamische landbouw hebben een streepje voor. Kwaliteitswijnen van biologische landbouw – al dan niet gecertificeerd – zijn van toegevoegde waarde. Deze wijnen lijken vaak zuiverder en lichter verteerbaar.