Leeftijdscontrole

Om de website van Wijnhandel Vles te bezoeken dient u 18 jaar of ouder te zijn.
Bent u 18 jaar of ouder?

Onze wijnen

Mediterrane wijnen uit o.a. Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje

Van oudsher is Wijnhandel Vles gespecialiseerd in Mediterrane wijnen uit Frankrijk, Italië, Portugal en Spanje, aangevuld met wijnen uit o.a. Duitsland, Nederland en Oostenrijk. Op deze pagina ontdek je meer over de landen waar onze wijn vandaan komt.

Vles

Wijngaard in Montepulciano, Italië

Duitsland

De Romeinen zijn tijdens hun aanwezigheid in Duitsland waarschijnlijk verantwoordelijk voor de geschiedenis van de wijnbouw. Lokale consumptie houdt de productie niet bij en wijnhandel wordt noodzaak. Later (16e eeuw) maakt wijnbouw in de vlaktes plaats voor graan, om te voldoen aan de stijgende vraag naar bier en brood.
Lees verder

Frankrijk

De eerste wijnbouw in Frankrijk is vermoedelijk te danken aan Griekse kolonisten die in de 6e eeuw voor Christus Massilia (Marseille) stichtten en in de regio wijngaarden aanlegden. De wijnbouw in de rest van Frankrijk werd vooral door de Romeinen ontwikkeld.
Lees verder

Italië

De geschiedenis van de professionele Italiaanse wijnbouw – de Romeinen buiten beschouwing gelaten – dateert al vanaf de Middeleeuwen, als machtige bankiersfamilies zoals Antinori en Frescobaldi wijnhuizen oprichten.
Lees verder

Oostenrijk

De wijnbouw is in het huidige Oostenrijk door de Romeinen geïntroduceerd. In de Middeleeuwen speelde de kerk een belangrijke rol in de wijnproductie. Na de phylloxera (druifluis) crisis eind 19e eeuw werden veel nieuwe druivenrassen geïntroduceerd.
Lees verder

Portugal

In de 12e eeuw werd regelmatig wijn naar Engeland verscheept. Handelsoorlogen met Frankrijk dreven Engelse handelaren naar Portugal. De te schrale wijnen uit het Noorden werden te licht bevonden.
Lees verder

Spanje

Politieke stabiliteit in de 2e eeuw bevorderde de (internationale) handel. De vondst van amfora’s bewijst dat wijn uit o.a. Andalucia en Tarragona werd geëxporteerd naar Rome. De bezetting van Spanje door de Moren in 711 was geen belemmering om de wijnbouw verder te ontwikkelen.
Lees verder

Shop onze wijn