Beschrijving
Geproduceerd op basis van een strenge selectie trossen MALVASIA en TREBBIANO uit Rufina, het beste Chianti (Toscane) sub-district – Italië.
De trossen worden tot begin februari (!) te drogen gehangen. Dan volgt het kneuzen van de druiven. Het sap bevat veel suikers en is enorm geconcentreerd. Vergisting vindt plaats op kleine – deels nieuwe – vaatjes van Frans en Sloveens eikenhout. Na 4 jaar rijping wordt Vin Santo vrijgegeven.
Het resultaat is amberkleurig met in de geur impressies van abrikoos, vanille, sinaasappelschilletjes. In de mond zowel krachtig, concentratie en finesse. Prachtige balans tussen verleidelijk zoet en zuur.
Gebotteld op een handig flesje van 37,5 cl, ruim voldoende voor 6 volwassenen.
Goed gekoeld serveren, 8 tot 10 graden Celsius is ideaal.
U kunt twee kanten op met deze wijn: contrasterend bij hartige rechten zoals blauwschimmelkaas en gevogeltelever. Of als begeleider van (niet te) zoete nagerechten zoals notentaart. Zelf hadden wij een mooie ervaring met traditionele Christmas pudding, aan het eind van een kerstlunch of diner uiteraard.